utorok 18. novembra 2014

Čo je to šťastie?

     Je to iba náhoda? Čo je v skutočnosti šťastie? Je to výhra jackpotu v Lote, je to keď ma vyberú pri výberovom konaní do práce, aby som plnila sny niekoho iného?      
     Nie. Šťastie je iba naše rozhodnutie. Šťastie je iba výber našich myšlienok. Šťastie je mať okolo seba úžasných ľudí. Ale ak mi tých ľudí nepriťahujeme k sebe našimi myšlienkami, postojmi, nikdy k nám sami od seba neprídu.      
     Ak budeme vidieť vo všetkom iba to zlé, nikdy šťastný nebudeme. Ak sa rozhodneme byť šťastný, a ľudia v našom okolí to budú vidieť, začnú sa aj ony meniť. A ak nie sú ochotný sa meniť, tak nemusíme byť smutný, že z našej blízkosti odídu, pretože prídu lepší, ktorý budú v nás vidieť naše kvality.      
     Snažme sa ľuďom okolo nás otvárať oči, že iba ony sami môžu spôsobiť to, že budú šťastný.     
     Ak sa niekto vo vašom okolí sťažuje, že sa nemá dobre, že ho práca nebaví, skúsme sa ho spýtať čo mu bráni v tom, zmeniť takú prácu a robiť to čo ho baví a napĺňa.      
     Väčšina ľudí začne hľadať dôvody prečo sa to nedá. Áno, aj to je cesta, ale potom nech sa nečudujú, že nie sú šťastný.     
     Ak sa nepohneme vpred, nespravíme niečo pre to, aby sme boli šťastný, potom sa nemôžeme čudovať. Ľudia sú zvyknutý hľadať iba dôvody prečo sa to nedá a nie dôvody prečo sa to dá.      
     A preto hľadajte dôvody ako byť šťastný. Samozrejme nejde to zo dňa na deň. Ale postupnými pomalými krôčikmi. Ale ak spravíme každý deň aspoň malý krôčik, tak za týždeň je to veľký krok, za mesiac je to už krátka ulička k nášmu šťastiu. A keď si to spočítame za rok sa posunieme o veľký kus vpred.      
     Ale nestačí sa pozerať iba do budúcna. Treba žiť šťastne tu a teraz a vo všetkom hľadať to dobré.     
     A tak vám prajem, aby do vášho života prichádzalo to, čo v danej chvíli potrebujete.      Prajem vám krásny, aj keď upršaný deň a pripájam opäť koláže pre inšpiráciu.  

  













Zaujal vás niektorý zo šperkov v týchto farebných kolážach? Ak áno, môžete si pozrieť celú moju galériu na https://www.facebook.com/Slavka Cesnek Jewelry

 Majte sa krásne a žite svoje sny.



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára